Chlazení - Klimatizace - Tepelná čerpadla. Montáže, servis, opravy a údržba

klimatizace

Jste často nemocní? Míváte deprese? Možná za to může vzduch, který dýcháte. O tom, co je takzvaný Sick Building Syndrom, česky označovaný jako Syndrom nezdravé budovy, si na našich stránkách můžete přečíst tady. Jednou z jeho příčin může být nesprávná ventilace a následné znečištění vzduchu, ke které dochází při neustálém používání klimatizace. Představíme vám proto jednu z možností, jak se škodlivého vzduchu zbavit: ionizaci vzduchu.

Co je ionizace?

Ionizace je proces, který běžně probíhá v přírodě. Nejvíce iontů se objevuje kolem vodních zdrojů, moří, vodopádu, ale i borových lesů a v horách.
Ionty jsou molekuly či atomy, které ze své struktury ztratili elektron. Mluvíme o dvojím typu: o kladných iontech, kterým elektron chybí, a o iontech záporných, které naopak získaly jeden elektron navíc.

Počet iontů ve vzduchu v přírodě roste především po dešti a bouřce. Ionty totiž mohou nejjednodušeji vznikat s blesky.

Druhou možností, jak se ionty často dostávají do ovzduší, jsou místa, na kterých dochází k tříštění vody, například vodopády či vodní gejzíry.

Jde to i uměle

Ionizační proces však už dnes samozřejmě dokáže vytvořit i člověk a ionizaci vzduchu používá pro svůj prospěch. Díky tomu dokážeme zmírňovat nebo úplně vyvracet škodlivost vzduchu ve velkých klimatizovaných kancelářích. Často už navíc může být ionizátor přímo součástí klimatizace.

Pokud máte vleklé zdravotní problémy a ve velké kanceláři, kde klimatizace jede naplno, ať je léto nebo zima, zapřemýšlejte, zda vaším problémem nemůže být právě Sick Building Syndrom a špatná kvalita vzduchu. Váš problém by jednoduše mohla vyřešit čistička vzduchu, která prostředí obohacuje ionty a uměle vytváří zdravý horský vzduch, nebo správná klimatizace.

Rychlý kontakt

zarukaFrostik spol.sr.o.
Praha a okolí
Roudnice nad Labem

Jaroslav Pokorný
608 983 721
j.pokorny@frostik.cz

Inzerce

chalupa

Chalupa České Švýcarsko - Dlouhý Důl 26

 

 

 

 

Dodáváme pouze kvalitní a osobní praxí odzkoušená zařízení s dlouhou životností a vlastním kompletním servisem.

 

 

 

 

xxx