Chlazení - Klimatizace - Tepelná čerpadla. Montáže, servis, opravy a údržba

klimatizaceStudené nápoje jsou sice super, ale v létě se stejně nejlépe pracuje ve vychlazené místnosti. A jak jí nejlépe dosáhnout? Samozřejmě klimatizací. Jenže ta nemusí vždycky šlapat na plné obrázky a tak vám přinášíme nejčastější problémy s klimatizací, jejich příčiny a to, jak se s nimi vypořádat.

1. Pokud klimatizace nejde zapnout, zkuste osvědčené odpojení od zdroje elektřiny a jeho znovuzapojení. Zkontrolujte také, zda máte funkční ovladač a jestli do klimatizačního zařízení proudí vzduch. Pokud se ukáže, že ani jedna z těchto věcí není příčinou problému, kontaktujte odborný servis.

2. Pokud klimatizace vyhazuje pojistky, pravděpodobně má jednotka poškozený kompresor nebo elektroinstalaci a bude proto nejlepší zkonzultovat opravu s odborníkem.

3. Pokud klimatizace funguje, ale nechladí vzduch, je možné, že jste omylem nastavili jiný režim než chlazení. Jestliže je však nastavení v pořádku a vzduch stále není chladnější, je možné že v přístroji došla chladicí kapalina nebo je vaše klimatizace znečištěná. I v tomto případě bude nejlepší kontaktovat odborný servis.

4. Pokud z klimatizační jednotky kape voda nebo zapáchá, příčinou je pravděpodobně špatný odvod kondenzátu, nefunkční čerpadlo nebo znečištění. Zavolejte raději technika, který problém jednoduše odstraní a klimatizaci vyčistí.

5. Pokud je klimatizace příliš hlučná, je možné, že se uvolnila některá z jejich součástí. Pokud uvolnění není očividné, neváhejte se obrátit na specializovanou pomoc, mohli byste totiž napáchat více škody než užitku.

Trápí vás některý z těchto problémů? Nebo byste chtěli klimatizaci pořádně zkontrolovat před tím, než přijde letní období? Neváhejte se na nás obrátit.

Rychlý kontakt

zarukaFrostik spol.sr.o.
Praha a okolí
Roudnice nad Labem

Jaroslav Pokorný
608 983 721
j.pokorny@frostik.cz

Inzerce

chalupa

Chalupa České Švýcarsko - Dlouhý Důl 26

 

 

 

 

Dodáváme pouze kvalitní a osobní praxí odzkoušená zařízení s dlouhou životností a vlastním kompletním servisem.

 

 

 

 

xxx