Chlazení - Klimatizace - Tepelná čerpadla. Montáže, servis, opravy a údržba

klimatizace

Klimatizační systémy, přestože první pokusy o ochlazení místa, kde žijeme, stojí už na počátku naší civilizace, jsou se svým promyšleným systémem ochlazování jistě výdobytkem moderní civilizace. Léta jsou čím dál teplejší a zimy se snad už vůbec nedočkáme. Nakonec i letošní podzim je toho důkazem, je neobvykle teplý a nikoho by snad nepřekvapilo, že by v některé z restaurací i v podzimních měsících zapínali klimatizaci. Svět se zkrátka otepluje a my se horku buď přizpůsobíme, nebo s ním začneme bojovat.

Ne vždy je ale klimatizace po ruce, přesto existuje mnoho zaručených způsobů, jak lidský organismus ochladit. Léto, horko, žár, rozpálené ulice ve městě, žhnoucí kameny v přírodě, člověk se potí a marně lapá po horkém vzduchu. Bez klimatizace není zážitek z léta úplně idylický a může dosti zastínit celkový dojem například z dovolené, na kterou bychom měli mít jen samé jasné a radostné vzpomínky optimální teploty.

Jak si ale léto užít, nebo ho přežít bez klimatizace? Tyhle jednoduché tipy a triky vás zchladí i bez klimatizačního zařízení. Prvním z nich je obyčejný větrák. Nejhůře se asi horko snáší v noci, kdy se venku na stromech nepohne ani lísteček, očekávaný, alespoň slabý větřík necukne záclonou a vy se marně už několik desítek minut pokoušíte pohroužit se v rozpáleném pokoji do spánku. Ovšem marně. Větrák, který můžete nastavit na tichý chod, kdy je simulován lehký vítr vám může od problému nespavosti v přehřátém pokoji dokonale pomoci. Pokud vás ale představa studeného vzduchu narážejícího vám do zad doslova děsí, nemějte obavy, i pro vás existuje řešení. Větrák jednoduše nainstalujte do okna a nechte ho čeřit čerstvý vzduch a zároveň ho lehce ochlazovat.

Další zaručenou, ovšem už trochu finančně náročnější metodou ochlazení těla a tím i rozehřáté mysli, která se nemůže zbavit vzpomínek na minulou mrazivou zimu, je vodní postel. Jakkoliv bláznivě to může znít, vodní postel je logickým řešením problémů s horkem. Voda totiž mnohem lépe než vzduch absorbuje teplo. Jakmile na ní necháte plout své tělo, poznáte ten obrovský rozdíl. Vodní postel vaše tělo bude ochlazovat celoročně, takže investice do ní se určitě vyplatí.

Rychlý kontakt

zarukaFrostik spol.sr.o.
Praha a okolí
Roudnice nad Labem

Jaroslav Pokorný
608 983 721
j.pokorny@frostik.cz

Inzerce

chalupa

Chalupa České Švýcarsko - Dlouhý Důl 26

 

 

 

 

Dodáváme pouze kvalitní a osobní praxí odzkoušená zařízení s dlouhou životností a vlastním kompletním servisem.

 

 

 

 

xxx