Chlazení - Klimatizace - Tepelná čerpadla. Montáže, servis, opravy a údržba

klimatizace

Svět bez klimatizace by si dnes někteří nedokázali vůbec představit. Například na jihu Evropy je dnes klimatizace, nebo alespoň jakýkoli jiné elektrické zařízení na chlazení vzduchu, nutností pro přežití horkého léta. S klimatizací se však často pojí různé, třeba to, že ničí zdraví. Je to pravda?

Vliv klimatizace na zdraví

Jedna z nejrozšířenějších pověr o klimatizačních zařízeních je, že podporuje přenos infekčních onemocnění, například chřipky, protože kvůli ní vzduchem kolují viry. Toto tvrzení je však mýtus, nejmodernější klimatizace mají totiž speciální filtry, které viry do oběhu nepustí. Rychlému šíření nemocí v například stále populárnějších open space kancelářích tak nenapomáhá klimatizace, ale přímý kontakt lidí, kteří zde pracují. Klimatizace naopak často napomáhá vzduch čistit.

Nemoc však může klimatizace způsobit člověku, který sedí celý den v její těsné blízkosti a nechává na sebe foukat studený vzduch. V tomto případě může být chladicí přístroj opravdu vinen, stačí si však dávat pozor, ideálně se přemístit na chráněnější místo, nebo se alespoň teple obléct.

Alergici a astmatici pozor, klimatizace se nemusíte bát

Pravda není ani to, že by se klimatizovaným prostorům měli vyhýbat lidé trpící nějakou formou alergie či astmatu. Naopak, používání klimatizačního zařízení doma či v práci může být pro alergiky často spíše výhodou. Vzduch, který klimatizace zpracovává, totiž kromě ochlazování také filtruje a čistí ho od virů, bakterií i od alergenů. Astmatici a alergici tak z klimatizací nemusí mít vůbec strach.

Byly obavy zdraví jedním z důvodů, proč jste si klimatizaci ještě nepořídili? Teď už víte, že se nemáte čeho bát a můžete se na nás s klidem obrátit, rádi vám s výběrem té správné klimatizace poradíme.

Rychlý kontakt

zarukaFrostik spol.sr.o.
Praha a okolí
Roudnice nad Labem

Jaroslav Pokorný
608 983 721
j.pokorny@frostik.cz

Inzerce

chalupa

Chalupa České Švýcarsko - Dlouhý Důl 26

 

 

 

 

Dodáváme pouze kvalitní a osobní praxí odzkoušená zařízení s dlouhou životností a vlastním kompletním servisem.

 

 

 

 

xxx