Chlazení - Klimatizace - Tepelná čerpadla. Montáže, servis, opravy a údržba

klimatizace

Je vedro k zalknutí a otevřené okno nepomáhá. V kanceláři máte pocit, že se udusíte, a doma horkem sotva dýcháte. Letní měsíce a s nimi spojená vedra se blíží a nezbývá nic jiného než se připravit.

Nejlepší obranou proti letním pařákům je samozřejmě účinné klimatizační zařízení. Víme však, že ne vždy si tento komfort můžete dovolit. Přinášíme vám proto 4 tipy, jak horké letní měsíce přežít i bez klimatizace.

Staří Řekové řešili nesnesitelné teploty tak, že si, samozřejmě ty nejbohatší vrstvy, stavěli domy u akvadukty a studená voda jim ovzduší alespoň částečně ochlazovala. Co můžete udělat vy?

1. Využijte průvan
Místo klimatizace využijte průvan. Pokud se vám podaří otevřít ta správná okna a dveře, přirozené proudění vzduchu vám pomůže obměnit i ochladit vzduch v celém bytě.

2. Zastiňte okna
Zvlášť během hodin, které běžně trávíte v práci, využijte žaluzie a závěsy a zabraňte vnikání tepla dovnitř přes sluneční paprsky. Zabráníte tak lokálnímu „skleníkovému efektu“. I v jižanských zemích, kde by bez klimatizačního zařízení často nedali ani ránu, rolety často vytahují až pozdě odpoledne. Inspirujte se a vyzkoušejte to taky.

3. Větrejte s rozmyslem
Otevírat okna, když je venku mnohem tepleji než vevnitř, je samozřejmě hloupost, to jistě dobře víte. Co už však možná netušíte je, že trvá asi dvacet minut, než se vyrovná venkovní a vnitřní teplota. Větrejte proto jen v rozumnou hodinu a dostatečně dlouho. Večerní vánek může často pomoct lépe než jakákoli klimatizace.

4. Chlaďte tělo
Ve vysokých teplotách se nedoporučuje ledová sprcha, spíše vlažná voda, která tělu nezpůsobí takový teplotní šok. Vyzkoušejte také neslazenou kávu připravenou na ledu, mátu, fenykl nebo koriandr, pomáhají zchladit organismus.

A pokud budete mít pocit, že vám žádná rada není dost dobrá, kontaktuje nás. Pomůžeme vám vybrat klimatizační zařízení, které vás zchladí nejen v létě.

Rychlý kontakt

zarukaFrostik spol.sr.o.
Praha a okolí
Roudnice nad Labem

Jaroslav Pokorný
608 983 721
j.pokorny@frostik.cz

Inzerce

chalupa

Chalupa České Švýcarsko - Dlouhý Důl 26

 

 

 

 

Dodáváme pouze kvalitní a osobní praxí odzkoušená zařízení s dlouhou životností a vlastním kompletním servisem.

 

 

 

 

xxx