Chlazení - Klimatizace - Tepelná čerpadla. Montáže, servis, opravy a údržba

zima

V horkém letním počasí, kdy se na stromech nehne ani lísteček, vítr jakoby odjel kamsi na dovolenou a slunce nemilosrdně praží a rozpaluje městské ulice i venkovské louky, je nejspolehlivějším řešení úmorné a táhlé krize s názvem horko klimatizace. Pozorovat horký a slunečný den zpoza okna, z klimatizované místnosti s konstantní příjemnou teplotou, při které člověku na čele nevyraší krůpěje potu, je snem snad každého, kdo byl někdy nucen prožít extrémně horké léto odkázán jen na milost a nemilost mraků plujících po obloze.

Léta jsou v našich zeměpisných šířkách čím dál teplejší, a přestože technologie vyřeší mnohé, jen málokomu se uprostřed dne sálajícího horkem, kdy se vzduch vlní nad měknoucím asfaltem silnice, nezasteskne po místě, kde je led a sníh nedílnou součástí tamní krajiny. Naše planeta je plná extrémů, krajní polohy se nevyhýbají ani teplotám a tak v opozici k horkým místům sálajícím žárem stojí samozřejmě i země, která jakoby vypadla z pohádky o ledovém království, pro niž snad byla inspirací. Představa místa tak chladného, kde sníh a led zůstávají i v době, kdy u nás zažíváme teplotní rekordy na opačném konci stupnice teploměru, dokáže snad alespoň trochu ochladit i bez klimatizace.

Rekord nejchladnějšího místa zatím drží ruská výzkumná stanice v Antarktice jménem Vostok, kde bylo na konci července roku 1983 naměřeno neuvěřitelných mínus osmdesát osm stupňů Celsia. Zatímco žádné z jiných měst nebo míst, kde je pořádná zima, nejsou takto chladné, k hrůzostrašné teplotě hranice mínus devadesáti stupňů se nebezpečně přibližují.

Jakých je tedy deset nejchladnějších míst naší planety, kde se klidně obejdou bez klimatizace? Vypněte klimatizaci a zachumlejte se hlouběji do dek a peřin, vydejte se na cestu do opravdového zimního království, kde mráz nepřestává kralovat po celý rok. Tady jsou místa, která drží rekordy v teplotě klesající hluboko pod nulu.

Rychlý kontakt

zarukaFrostik spol.sr.o.
Praha a okolí
Roudnice nad Labem

Jaroslav Pokorný
608 983 721
j.pokorny@frostik.cz

Inzerce

chalupa

Chalupa České Švýcarsko - Dlouhý Důl 26

 

 

 

 

Dodáváme pouze kvalitní a osobní praxí odzkoušená zařízení s dlouhou životností a vlastním kompletním servisem.

 

 

 

 

xxx