Chlazení - Klimatizace - Tepelná čerpadla. Montáže, servis, opravy a údržba

horko

Vedra už se i u nás ve střední Evropě stávají téměř nesnesitelnými, a spousta lidí proto s teplem bojuje cestou typickou pro jižní země: pořizuje si klimatizaci. Klimatizační zařízení a vzduchotechnika jsou u nás dnes už běžné například v supermarketech a nákupních centrech a svou cestu si hledají i do menších obchodů, kanceláří a domácností.

Proč je pořízení klimatizace dobrý nápad vám nastíníme v dnešním článku. Představíme vám některé zdravotní problémy, se kterými se horko často pojí.

Nebezpečí pro děti, seniory a těhotné

V letních pařácích jsou nejvíce ohrožené děti do čtyř let a osoby nad 65 let, ale i těhotné ženy nebo dlouhodobě nemocní lidé. Patříte-li do rizikové skupiny, pořízení klimatizace proto opravdu zvažte, může vám zachránit život.

Nejčastější a pravděpodobně i nejznámější nemocí „z tepla“ je úpal, který znamená selhání tělesné samoregulace teploty. Teploměr vám při úžehu může naměřit až přes 40 °C, dalšími příznaky jsou například horečka, rychlý pulz, bolest hlavy a únava, závratě nebo zvracení.

Člověka, který je přehřátý, co nejrychleji přemístěte do stínu a začněte jej chladit, například ve studené vaně s vodou či hadicí. Pomáhá i zabalení do chladného vlhkého prostěradla a zapnutí ventilátoru nebo klimatizace. Pokud obtíže přetrvávají, vyhledejte lékařskou pomoc.

Horko u vás může vyvolat i křeče, vyvolané ztrátou vody a iontů z nadměrného pocení. Největší pomocí bude v takovém případě ukončení nadměrné tělesné aktivity a doplnění iontů, například z ovocných šťáv či přímo z iontového nápoje. Pokud křeče trvají, vyhledejte lékaře.

Příliš velká teplota může způsobit i vyčerpání z přehřátí. Po několika dnech strávených v přehřáté kanceláři bez klimatizace můžete pociťovat únavu, závratě, bledost, slabost nebo svalové křeče. Způsobuje je chybějící voda a soli v organismu. Pokud jsou příznaky závažné a ani po hodině nepolevují, vyhledejte pomoc lékaře.

Raději proto neriskujte a kontaktujte nás, s výběrem i montáží klimatizace, ale i jejími opravami či servisem vám rádi pomůžeme.

Rychlý kontakt

zarukaFrostik spol.sr.o.
Praha a okolí
Roudnice nad Labem

Jaroslav Pokorný
608 983 721
j.pokorny@frostik.cz

Inzerce

chalupa

Chalupa České Švýcarsko - Dlouhý Důl 26

 

 

 

 

Dodáváme pouze kvalitní a osobní praxí odzkoušená zařízení s dlouhou životností a vlastním kompletním servisem.

 

 

 

 

xxx