Chlazení - Klimatizace - Tepelná čerpadla. Montáže, servis, opravy a údržba

klimatizace

Letní sezóna se pomalu blíží a s ní i doba, kdy mnozí lidé začínají používat klimatizace. Pokud už jednu vlastníte, přečtěte si naše rady, jak za pořízení klimatizace a její provoz neutratit jmění.

Pravidlem číslo jedna pro šetření peněz za provoz klimatizačního zařízení je její výběr. Je nutné vybrat takový přístroj, který bude optimální do prostoru, pro který ji chcete použít. Základní pravidlo je, aby byla klimatizace schopná za každých podmínek udržet teplotu místnosti na 23 až 27 stupních a nedělalo jí to problémy. Navíc u klimatizace stejně jako na jakémkoli jiném elektropřístroji najdete energetický štítek, který vám dá jasnou informaci o tom, jak náročná na energii klimatizace je.

Ale pozor, ani na elektřinu nenáročná klimatizace ještě nezajistí malý účet za spotřebu. Pokud si pořídíte klimatizaci, která bude pro chlazenou místnost příliš výkonná, spotřeba energie poroste a vy navíc zbytečně utratíte za zbytečné výkonný přístroj. Proto je optimalizace správného klimatizačního zařízení opravdu důležitá. Špatně zvolená klimatizace má navíc vliv i na kvalitu vzduchu v místnosti. Příliš velká klimatizace nebude stíhat odstranit ze vzduchu vlhkost a budete tak mít v místnosti sice příjemnou teplotu, ale nepříjemnou vlhkost. Příliš malá klimatizace zase způsobí opačný problém: vzduch přesuší.

Pro orientaci uvádíme doporučení mezinárodního standardu Energy Star, který označuje spotřebiče se sníženou spotřebou energie. Energy star pro místnost velkou 150 až 250 čtvrečních stop, což odpovídá asi 14 až 23 metrům čtverečním, doporučuje klimatizaci o výkonu asi 2 000 Wattů.

Potřebujete radu?

Nejste si jistí, jak výkonná by měla být klimatizace do vašeho domu či kanceláře? Se správným výběrem tak akorát velkého přístroje vám však rádi pomůžeme, neváhejte se pro na nás obrátit.

Rychlý kontakt

zarukaFrostik spol.sr.o.
Praha a okolí
Roudnice nad Labem

Jaroslav Pokorný
608 983 721
j.pokorny@frostik.cz

Inzerce

chalupa

Chalupa České Švýcarsko - Dlouhý Důl 26

 

 

 

 

Dodáváme pouze kvalitní a osobní praxí odzkoušená zařízení s dlouhou životností a vlastním kompletním servisem.

 

 

 

 

xxx