Chlazení - Klimatizace - Tepelná čerpadla. Montáže, servis, opravy a údržba

teplo

Zdá se, že vlna veder už nás snad opustila a teplotní rekordy teď, doufejme, vystřídají rozumnější teploty a zase se bude dát žít i bez zapnuté klimatizace. Některá místa na zeměkouli však pravděpodobně rozpálená nepřestanou být nikdy. Zajímalo vás někdy, jak nejteplejší místa na planetě vypadají a kde se nacházejí?

Asi nepřekvapí, že za nejteplejším místem světa budete muset do Afriky. Maximální naměřený teplotní rekord padl asi čtyřicet kilometrů od Tripolisu, hlavního města Libye. Už v roce 1922, tedy před téměř sto lety, tam naměřili teplotu 57,8 °C.

Dokážete si něco takové představit? Tady už asi nepomůže ani to nejlepší klimatizační zařízení. Pokud byste si však místo chtěli prohlédnout, nebude to žádný problém, z Tripolisu do Azízaje, jak se město jmenuje, pravidelně jezdí autobusy. Je to docela velké obchodní středisko.

Za druhou nejvyšší naměřenou teplotou byste museli do Spojených států na hranici Kalifornie a Nebrasky. Průměrné teploty v takzvaném Údolí smrti v létě dosahují 47 stupňů Celsia, rekord si však drží 56,7 °C, které zde naměřili v roce 1913.

Teploty naměřené v Azízaje a Spojených státech jsou však jen nejvyšší dosaženou teplotou, titul nejteplejšího obydleného místa na planetě nosí jiné město, také však v Africe. Jedná se o etiopské Dallol, kde průměrná roční teplota dosahuje 34,4 °C. Tady už by pořízení klimatizace smysl pravděpodobně mělo. Jedná se však o vulkanickou oblast na okraji takzvané Danakilské (někdy taky Afarské) prolákliny, která svou nadmořskou výškou klesá hluboko pod hladinu moře. Je tedy poměrně těžké si klimatizaci v takových podmínkách představit, co myslíte?

Věříme, že jste letošní, snad ještě nekončící léto zvládli ve zdraví a bez komplikací. Pokud se však na příští rok chcete pojistit a úmorným horkům byste se raději vyhnuli, kontaktujte nás. Společně najdeme řešení, jak vás doma či v práci tak akorát „zchladit”.

Rychlý kontakt

zarukaFrostik spol.sr.o.
Praha a okolí
Roudnice nad Labem

Jaroslav Pokorný
608 983 721
j.pokorny@frostik.cz

Inzerce

chalupa

Chalupa České Švýcarsko - Dlouhý Důl 26

 

 

 

 

Dodáváme pouze kvalitní a osobní praxí odzkoušená zařízení s dlouhou životností a vlastním kompletním servisem.

 

 

 

 

xxx