Chlazení - Klimatizace - Tepelná čerpadla. Montáže, servis, opravy a údržba

klimatizace

Venku je horko na omdlení, člověk nemůže ani dýchat, natožpak pracovat, a nejlepší by bylo vyrazit k vodě. Jenže to nejde a vás ve vyhřáté kanceláři čeká ještě několik hodin. Řešení je jednoduché, i když se ho u nás lidé často bojí. Je jím samozřejmě výkonná klimatizace, která promění peklo v obyvatelnou, příjemně vychlazenou místnost.

 

Lidé v Česku si však na používání klimatizace zatím stále ještě nezvykli. Jedním z důvodů, proč se bojí klimatizační zařízení pořídit, je pocit, že jsou náklady na její provoz příliš vysoké. Nemusí to tak však být vždycky, mýtus o vysoké spotřebě elektřiny vyvrátíme a ještě přidáme několik tipů, které vám pomůžou snížit náklady na provoz klimatizace na minimum.

Klimatizace je jako žárovka

Pokud si v dnešní době pořídíte klimatizaci, účet za elektřinu už dávno nemusí být noční můrou. Moderní klimatizační zařízení můžou mít spotřebu srovnatelnou s nároky asi pěti žárovek, těm odpovídá například klimatizace s chladicím výkonem 2,5 kW a příkonu o 500 Wattech, která je optimální pro místnost velkou od 15 do 23 metrů čtverečních.

Nízké spotřebě napomáhají i verterová zařízení, které za nižší spotřeby energie zajišťují přesné regulování teploty.

Není klima jako klima

Spotřeba klimatizace se však často odvíjí i od jejího tipu, jinak energeticky náročné jsou samozřejmě zařízení v autech a jiné ty, které používáme v domácnostech a na pracovištích. A i ty „do domů” se od sebe mohou lišit v mnoha aspektech.

Pokud chcete mít doma klimatizaci co nejúspornější, zaměřte se na nízkou energetickou třídu. Nezapomínejte však myslet na prostor, do kterého si zařízení pořizujete a vyberte takovou, která pro něj bude optimální. S výběrem klimatizace se správnými parametry vás samozřejmě rádi pomůžeme a tak se na nás neváhejte obrátit a kontaktujte nás.

Rychlý kontakt

zarukaFrostik spol.sr.o.
Praha a okolí
Roudnice nad Labem

Jaroslav Pokorný
608 983 721
j.pokorny@frostik.cz

Inzerce

chalupa

Chalupa České Švýcarsko - Dlouhý Důl 26

 

 

 

 

Dodáváme pouze kvalitní a osobní praxí odzkoušená zařízení s dlouhou životností a vlastním kompletním servisem.

 

 

 

 

xxx