Chlazení - Klimatizace - Tepelná čerpadla. Montáže, servis, opravy a údržba

pes klimatizace

Pořizovací ceny klimatizací sice s modernějšími a modernějšími technologiemi klesají, přesto však stále ještě představují poměrně velkou investici. Náklady na chladicí jednotku se však odvíjejí podle typu přístroje, který pořídíte. Jaké je základní dělení klimatizací a jaká je jejich finanční náročnost?

Mobilní klimatizace
Mobilní klimatizační zařízení má nejnižší pořizovací náklady, ale zároveň i nejnižší účinnost chlazení vzduchu. Často se doporučuje do malých bytů, kvůli nenáročné instalaci. Mobilní klimatizace totiž nepotřebuje přívod vzduchu, jen je nutné zajistit jeho odvod pomocí hadice. Jednou z možností, jak to udělat, může být i otevřené okno, kterým hadici prostrčíte. To však snižuje účinnost, a tak se tento způsob příliš nedoporučuje.

Nevýhodou mobilní klimatizace navíc může být i nutnost čas od času vylévat vodu ze zásobníku, pokud budete mít u klimatizace nastavené vysušování vzduchu. A často si lidé také stěžují na velkou hlučnost přístroje.

Splitové klimatizace
Splitové klimatizace nabízí o něco dokonalejší řešení chlazení vzduchu, jsou ale také dražší. Skládají se ze dvou efektivně pracujících částí propojených hadičkami, u kterých dochází k mnohem menším tepelným ztrátám. Dovnitř umisťovaná část klimatizace se nazývá výparník, externí část kompresor, a obě části zařízení zajišťují mnohem tišší chod, než můžeme čekat od klimatizace mobilní.

Splitové klimatizace jsou vhodné do menších bytů, které zvládnou bez problémů vychladit.
Podtypem splitové klimatizace je takzvaný multisplit, na jeden kompresor může být v tomto případě umístěných hned několik vnitřních jednotek. S každým výparníkem však rostou náklady na pořízení a složité občas může být konstrukční řešení.

Sofistikovaná řešení
Splitové klimatizace se vyrábějí v mnoha úpravách a s nejrůznějšími speciálními funkcemi, přesvědčit se o tom můžete v naší nabídce. Pokud nad pořízením klimatizace přemýšlíte, ale tápete, obraťte se na nás. Najdeme řešení, které bude odpovídat vašim požadavkům i cenovým možnostem.

Rychlý kontakt

zarukaFrostik spol.sr.o.
Praha a okolí
Roudnice nad Labem

Jaroslav Pokorný
608 983 721
j.pokorny@frostik.cz

Inzerce

chalupa

Chalupa České Švýcarsko - Dlouhý Důl 26

 

 

 

 

Dodáváme pouze kvalitní a osobní praxí odzkoušená zařízení s dlouhou životností a vlastním kompletním servisem.

 

 

 

 

xxx